Conferința de lansare a proiectului desfășurată în incinta Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Municipiul Focșani, județul Vrancea, în data de 31.03.2023.

Prin intermediul Conferinței de lansare, s-a avut în vedere informarea și conștientizarea membrilor comunităților locale și ai factorilor interesați cu privire la derularea proiectului, precum și cu privire la necesitatea atragerii comunităților locale în procesul de reconstrucție ecologică a habitatelor vizate de proiect.

La eveniment au fost invitați atât reprezentanții comunităților locale care sunt interesați de rezultatele proiectului, cât şi alți factori interesați, care pot beneficia din experiența oferită, sau chiar se pot implica în derularea proiectului, cum sunt specialiștii si organizațiile care au experiență şi expertiză în domeniul conservării naturii.

Participanții au primit la începutul conferinței materialele informative / de conștientizare aferente Subactivității A.8.1.1. (mape, pixuri, memory stick-uri USB), precum și agenda evenimentului, prezentările vorbitorilor și chestionarul de evaluare a evenimentului.

S-au prezentat obiectivele proiectului „Implementarea de masuri active de conservare, din Planul de management aprobat, pe teritoriul ROSPA0071 Lunca Siretului Inferior și al ariilor naturale protejate cu care se suprapune”, evidențiind beneficiile implementării acestuia asupra îmbunătățirii stării de conservare a habitatelor și speciilor de interes conservativ de pe teritoriul ariilor naturale protejate vizate și impactul pozitiv asupra comunităților locale.

La conferința de lansare au fost prezenți 71 de participanți, printre care s-au numărat: reprezentanți ai Direcțiilor Silvice din județele vizate de proiect, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate și ai structurilor teritoriale ANANP de pe raza județelor vizate de proiect (Bacău, Brăila, Galați și Vrancea), reprezentanți ai structurilor teritoriale ale Agenției de Protecția Mediului, reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea”, reprezentanți ai consiliului județean Vrancea și membri ai comunităților locale de pe teritoriul ariilor naturale protejate vizate de proiect. La finalul evenimentului, participanții au pus întrebări referitoare la acțiunile de reconstrucție ecologică, au completat chestionarele de evaluare a conferinței de lansare (Anexa VII) și le-au dat reprezentanților echipei de implementare a Prestatorului.

 

Specii și habitate